Kaosset fortsatte i New York

Efter et utroligt kaotisk lørdagsløb for ABB FIA Formula E World Championship i New York, fortsatte de kaotiske tilstande i søndagens løb.

Nick Cassidy og Envision Racing havde egentlig kørt sig til Pole Position for anden dag i træk – men så blev alle Cassidys tider frataget, da holdet havde bygget en helt ny bil, efter gårsdagens uheld. Alt på bilen var ubrugeligt, og derfor måtte der en masse nye dele til. Dommerne undlod dog at fortælle nogen om deres beslutning, indtil efter selve kvalifikationen, hvilket mødte meget kritik fra mange kanter.

Antonio Felix da Costa i DS Techeetah arvede Pole, foran Alexander Sims i Mahindra Racing, Andre Lotterer i TAG Heuer Porsche, Sergio Sette Camara i Dragon Penske, Stoffel Vandoorne i Mercedes-EQ, Mitch Evans i Jaguar TCS Racing, Nyck de Vries i Mercedes-EQ, Oliver Askew i Avalanche Andretti, Jake Dennis i Avalanche Andretti, og Robin Frijns i Envision Racing på P10.

Der var ikke kun kaos omkring Cassidy, men Pascal Wehrlein mistede tre omgangstider grundet for højt strømforbrug, mens Lucas di Grassi mistede de to hurtigste omgange, da han havde kørt for langsomt ude på banen, i forsøget på at finde et ledigt hul i trafikken.

Mesterskabsførende Edoardo Mortara fik slet ikke sat nogen tid, grundet et teknisk problem med bilens bremsesystem, og skulle derfor starte på bagerste række. Jean-Eric Vergne havde ramt muren under kvalifikationen, men nåede alligevel at få sat en tid, som rakte til P12.

New York E-Prix 2022

Lotterer fik ikke startet sammen med de andre, men fik heldigvis liv i raceren, inden nogen ramte ham.

Ellers var det en rolig første omgang for de 22 biler.

Cassidy fik en Drive-through, da han ikke kunne afsone alle 30 startplaceringers straf for reparationen af bilen. Ikke at det gjorde den store forskel, da han alligevel var sidst.

Vergne havde tabt 6 placeringer på første omgang, men franskmanden havde stadig over 40 minutter til at overhale konkurrenterne.

De Vries var kommet frem på 4. pladsen, og lå derved lige bagved holdkammerat Vandoorne.

Der var let kontakt mellem Jake Dennis og Mitch Evans, da Dennis åbnede døren i hårnålen, og Evans forsøgte at dykke indenom – uden held..

Dan Ticktum var første til at bruge Attack Mode i dagens løb. I dagens løb skulle Attack Mode kun aktiveres en gang, men så i hele 8 minutter af gangen.

Stoffel Vandoorne

Efter mange omganges kamp, kom Evans endelig forbi Dennis, og kunne herefter sætte jagten ind på Sette Camara.

En halv omgang senere blev Dennis også overhalet af Frijns.

Vandoorne tog føringen af løbet, da alle de andre i frontgruppen havde været inde for at tage Attack Mode. Belgieren ventede til omgangen senere, og flettede ind på 3. pladsen igen.

Sam Bird havde kørt sig hele vejen fra P16 til P8 – allerede inden han havde aktiveret Attack Mode.

Oliver Rowland og Maximilian Günther havde kontakt i Sving 1, hvilket sendte Rowland ud i et spin, men begge kom selv videre.

Evans kom op på 4. pladsen, da de Vries lavede en lille fejl, og måtte løfte på speederen.

Stoffel Vandoorne, Antonio Felix da Costa, Jean-Eric Vergne, Nyck de Vries, og Edoardo Mortara var de fem kørere, som fik Fan Boost i dagens løb.

Bird forsøgte at udbremse Lotterer i Sving 1, men fik bremset for sent, og måtte flette ind bagved igen.

Vandoorne måtte også køre meget defensivt overfor Evans. Imidlertid bød chancen sig for at overhale Sims, og den snuppede han med begge hænder.

Få sving senere var der kontakt mellem Sims, de Vries og Evans, hvor Evans endte med at miste en plads.

Sam Bird

Günther fik en 5 sekunders tidsstraf, for kontakten med Rowland.

Evans havde et vildt øjeblik ned mod Sving 7, hvor han forsøgte at overhale de Vries, men under nedbremsningen stod helt på tværs. Han nåede heldigvis at fange bilen, uden at sætte den i betonen – og kunne fortsatte på 5. pladsen.

De Vries forsøgte at tage 3. pladsen i løb ved hjælp af Fan Boost, men kom på ydersiden af Sims, og var ved at udbremse sig selv, og måtte opgive projektet.

Giovinazzi måtte parkere bilen i garagen, med et teknisk problem.

Da Costa kørte og sparede så meget på strømmen, ude i front af feltet, så de første 9 biler lå indenfor 6 sekunder.

De Vries lavede præcis den samme fejl som Evans, da han forsøgte at overhale Sims. Ligesom newzealænderen, undgik hollænderen at smadre bilen, og mistede kun en plads til Evans.

Omgangen efter var der ballade mellem de Vries og Bird, under nedbremsningen til Sving 7. De Vries havde travlt med at blokere, men det afholdt ikke Bird fra at overhale.

Frijns kom forbi de Vries, med en ren overhaling ind i Sving 1.

Evans tog 3. pladsen, med lidt over 2 minutter tilbage af løbet, da han fik overhalet Sims under nedbremsningen til Sving 7.

Der var ballade i Sving 7, da di Grassi holdt på tværs af banen, og skabte en kæmpe kø bag sig. Oliver Askew var også involveret i balladen, og begge kørere måtte udgå med skadede biler.

Jean-Eric Vergne pittede forud for sidste omgang af løbet, med en skade på raceren, efter at have prikket til di Grassi.

Antonio Felix da Costa

Antonio Felix da Costa vandt sæsonens første sejr, foran Stoffel Vandoorne, Mitch Evans, Alexander Sims, Sam Bird, Robin Frijns, Nyck de Vries, Jake Dennis, Andre Lotterer, mens Edoardo Mortara fik kørt et enkelt point hjem med P10.

Det var første sejr for DS Techeetah holdet i år, som ellers har været så vandt til succes med 2 titler til Vergne og 1 til da Costa.

Stoffel Vandoorne rykker i front af mesterskabet, foran Edoardo Mortara, Mitch Evans, Jean-Eric Vergne. Efter dem var et stort pointmæssigt hul ned til Robin Frijns på 5. pladsen, og Antonio Felix da Costa på 6. pladsen.

Den næste afdeling af ABB FIA Formula E World Championship er i London den 30. og 31. juli, hvor der igen skal køres en dobbeltafdeling.